Meditációs szőnyeg... mert ez jutott eszembe. :)

 

1474111552750.jpg

Mivel az idő már nem olyan mint a nyáron, egyre inkább hiányzik valami az ember hátsója alá, amikor a földön szeretne elhelyezkedni. Már napok óta gondolkodtam rajta, hogy mi is legyen az.... mégse az ágytakarót tegyem a földre.

És akkor ez a kép jött szembe az interneten. 

2000px-om_mani_padme_hum_svg.png

Rögtön tudtam, hogy ez lesz az, méghozzá farmer alapra vatelinnel bélelve és színes vászonnal mintázva.Mivel sajnálatos módon kinyomtatni nem tudtam a betűket, mert a számítógépes tudásom hagy némi kívánnivalót, ezért fogtam a ragasztós papírkámat, és a gépre téve a betűket a megfelelő méretben átmásoltam a gép képernyőjén. :D Tudom, hogy nem a legmodernebb megoldás, de célravezető volt. :)

20160915_124309.jpg

 Sikerült megrajzolni, ráragasztani az anyagra és kivágni őket. Így azokat már csak vasalni és varrni kellett. A virág szirmait már kicsit nehezebb volt. Viszonylag nagyok a képernyőről átmásolni, de azért sikerült az is.

20160915_141419.jpg20160915_150642.jpg

Következő lépés a kettő összeillesztése, majd a farmer alapra való felhelyezés. Természetesen a virág szirmait is célszerű ragasztós papírral a helyére rögzíteni, így sokkal könnyebb utána varrni, mivel nem csúszik el a két réteg egymástól. Mindezt természetesen vasalóval, nagyon ügyelve, hogy akkor tegyük csak rá a vasalót, ha már biztosak vagyunk benne, hogy részletek a pontos helyükre kerültek. Nem könnyű utólag leszedni, mert az anyag eldeformálódhat, amit ugye nem szeretnénk. 

20160915_155421.jpg

Már ebben az állapotában megszerettem, de a neheze még hátra volt. Be kellett tuszkolni valahogy a varrógép alá, hogy szépen rávarrjuk az anyagrétegeket egymásra. Valahogy így:

20160916_212047.jpg

A formája pediglen kör alakú, amit mivel ekkora körzőm nincsen, ollóval megpróbáltam úgy körbevágni, hogy nagyjából szabályos legyen. A virágszirmok csúcsaihoz viszonyítottam. Szerintem egészen jól sikerült.

Ezután jöhet a vatelin, és az alsó réteg, ami szintén farmer. A vatelint vékonynak találtam, ezért két réteget kapott. Mivel a felső réteg már kör alakú volt, a vatelin és az alsó réteg levágásában már segítség volt.

20160916_212013.jpg

Na itt már pánikoltam, mert a tűzés nem az erősségem. Alig-alig csináltam még ilyent, de úgy gondoltam, hogy ez a minta megérdemli a tűzést, így vettem a bátorságot, hogy nekiálljak. Kézzel nagy öltésekkel rögzítettem a farmer részeknél a rétegeket, hogy a varrógép alatt ne csússzanak el egymástól, azután pedig nekiálltam tűzni. A szőnyegke kb 1 méter átmérőjű. Az elején nagyon nyögve ment, a fél métert alig bírtam a varrógép alá betuszkolni. Nem is tudom elképzelni, hogy akik 240*240-es ágytakarókat tűznek, azt hogyan csinálják. Pedig csinálják, nem is akárhogy! :) Végül is megküzdöttünk egymással a varrógép és én.  Tűzés után a szélére egy készen vett világos rózsaszín szalagot kettő felé hajtva körbevarrtam. Ez zárja a kört. :) És nem csak a végeredmény az amit nagyon szeretek, a maga nehézségeivel együtt minden percét élveztem a vele töltött munkának. 

 

1474111552750.jpg